maanantai 14. elokuuta 2017

Amerikkalaiset mustikkapannukakut

Kivaa maanantaita kaikki! Meillä alkaa kohta siivouspäivä, mutta sitä ennen aattelin tulla jakamaan teille kuvat aamupalabrunssista, joka väsättiin yks päivä. Ollaan jotenkin innostuttu tekemään nykyään aamiaiseksi erilaisia versioita munakkaista sellaisina aamuina, kun on aikaa. Oon myös innostunut uudelleen granolasta ja pitäis kyllä tehdä taas itse uusi satsi tässä joku päivä. Nyt on menty pitkälti noilla kaupan valmiilla granolasekoituksilla varsinkin, kun tykästyin noihin Alpenin uutuusversioihin eli pähkinäiseen granolaan ja marjaiseen granolaan. Kannattaa kyllä ehdottomasti testata noita, jos kiinnostaa. 

Jälkkäriksi brunssille tehtiin amerikkalaisia mustikkapannukakkuja ja näistä tuli sen verran hyviä, että aattelin jakaa tuon reseptin teillekin. Nää voi toki tehdä sillä terveelliselläkin protskupannarireseptillä eli valkuaista, banaania ja mustikoita, jos haluaa mutta tän ohjeen pannukakut on nyt tarkotettu ihan herkutteluun.

DSC_5499
DSC_5503
DSC_5509

 Amerikkalaiset mustikkapannukakut:

3 dl jauhoja (itse käytän gluteenittomia jauhoja ja niiden kanssa kookosjauhoa)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 sitruunan kuori sekä mehu
2 rkl voita
n. 3 dl kaura- tai soijamaitoa
1 kananmuna
n. 1 dl mustikoita


Lisää kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori sekä mehu. Lisää vielä voi, kauramaito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi, paksuhkoksi taikinaksi ja lisää lopuksi joukkoon vielä mustikat. Paista letut kullanruskeiksi matalalla lämmöllä.


DSC_5515
DSC_5517
DSC_5505


 Mitäs sanotte? Pääseekö letut kokeiluun teilläkin?
1 kommentti on "Amerikkalaiset mustikkapannukakut"