lauantai 15. huhtikuuta 2017

Tapettiremppaa ja pääsiäistä

Moikka ja hyvää pääsiäistä kaikille! Meidän pääsiäinen alkoi tänä vuonna vähän erilaisissa tunnelmissa kuin yleensä. Nimittäin eilen alettiin vihdoinkin tapetoimaan meidän makkaria uudelleen. Ollaan jo kauan haluttu vaihtaa tuo makkarin värikäs kukkatapetti vähän rauhallisempaan kuvioon ja vihdoin meidän tilaama tapetti saapui. Mietittiin kauan, että halutaanko laittaa tapetit seinille itse vai palkata ammattilainen sen tekemään, koska ei olla tosiaan kumpikaan koskaan aiemmin tapetoitu mitään. Parin Youtube videon jälkeen päätettiinkin, että tehdään tapetointi kokonaan itse ja onneksi tehtiin!

DSC_3580

Käytiin hommaamassa torstaina Minimanista tapetointivälineet eli pieni purkki liisteriä, tapetointiharja, skrapa, mattopuukko ja tasoituslasta aka "mörssä".  "Hei annatko tuon mörssän mulle?" "Missä se mörssä on?" Koska tehtiin itse työt niin ei tuo tapetin uusiminen jäänyt maksamaan kuin vähän alle satasen tapetteineen päivineen. Mua jänskätti eniten se, että millä ilveellä saadaan kohdistettua tuo kuvio oikein ja kuinka nopeesti se tapettisoiro pitää laittaa seinään liisterin levittämisen jälkeen, ennen kuin se liimautuu kiinni. No, onneksi parin pienen kömmähdyksen jälkeen me päästiin hommasta jyvälle ja saatiin laitettua tapetit paikoilleen melko mutkattomasti. 

Tähän koko hommaan meillä meni noin 7 tuntia mukaan lukien vanhan tapetin irrotus ja muut järjestelyt, kamojen roudaaminen huoneesta pois, uuden tapetin kiinnitys ja puolenvälin pyöräretki Hesemätölle. Eli ei siinä niin kauaa mennytkään mitä aattelin ja tuo oli aivan superhauskaa ja paljon palkitsevampaa, kun näki itse vaivan! Oon kyllä muutenkin aina tykännyt hirveesti kaikista maalaushommista ja puutöistä sun muista...

DSC_3586

 ...mutta tässä onkin sitten lopputulos. Vaikka itse sanonkin, niin suoriuduttiin kyllä tästä urakasta superhyvin! Tapetti on nyt jo kuivunut lähes kokonaan ja päästiin jo eilen illalla viemään sänky sun muut kamat takaisin huoneeseen. Vitsi, miten paljon voikaan yhden seinän tapetin vaihtaminen muuttaa huoneen ulkoasua, nimittäin tuo on nyt niin paljon valoisampi ja avaramman tuntuinen. Kokonaisuudesta saatte sitten vielä paremmin kuvaa myöhemmin.

DSC_3565

 Ja ettei tää nyt mee ihan täysin remppa-aiheiseksi, niin tässä muutamat pääsiäiskuvatkin. Metsästettiin torstaina KAHDEKSASTA eri kaupasta pashaa ja maitokreemitäytteisiä "töhnämunia", mutta niitä ei ollut missään. Lopulta löydettiin jotain valkosuklaapashaa ja nää ylihinnoitellut kuus kipalesta töhnämunia, mutta ei nää ollut yhtään niin hyviä kuin ne originaalit.

DSC_3577

Siinä tulppaanien lisäksi meidän huushollin ainoa pääsiäiskoriste, joka laitettiin rairuohokippoon. Löysin tän Meijun kanssa kirpparilta ja tää sopi kuin nenä päähän noihin meidän olkkarin lipaston nuppeihin. Ehkä ens pääsiäisenä sitten panostetaan enemmän tähän pääsiäiskoristeluun. :'D

DSC_3595
2 kommenttia on "Tapettiremppaa ja pääsiäistä"
  1. Ihana tuo tapetti! Mistä se on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookin <3 Se on Seinäruususta! Koziel-merkkistä tapettia :-)

      Poista