perjantai 4. marraskuuta 2016

Arkipäivän helppo ja herkullinen uunikana


Moikka! Tulin just töistä kotiin ja maha kurnii sen verran, että pian olis aika alkaa kokkailemaan perjantain safkoja valmiiksi. Meikäläisen pitäisi alkaa myös pakkailla huomista varten, nimittäin suunnataan Vilman kanssa huomenna Helsinkiä ja blogigaalaa kohti! Ennen kokkailuja ja pakkailuja päätin nyt kuitenkin jakaa teille yhden mun lemppari arkiresepteistä, nimittäin uunikanan tuoreilla kasviksilla. Tää on yksi parhaimmista ja simppeleimmistä ruuista ikinä, mutta mikä parasta, niin tää valmistuu käden käänteessä, on terveellistä eikä edes maksa maltaita.

DSC_0481-2-2


DSC_0477-2-2

4-5 annosta

n. 600 g broilerin pippuri- tai hunajamarinoitua sisä- tai ulkofileetä
2-3 punaista paprikaa
4 tomaattia
2 pinkkiä tai punaista sipulia
3 keltaista chiliä
5-6 kokonaista valkosipulinkynttä
1 pussi retiisejä (unohtui kuvasta)
oliiviöljyä
maustamiseen pippuria, suolaa ja haluamaasi yrttisekoitusta (esim. Provence tai Santa Cruz)


Aseta broilerifileet ison uunivuoan pohjalle. Pilko paprikat, tomaatit, chilit, retiisit ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi. Muista poistaa chileistä siemenet! Valkosipulinkynsiin voit jättää kuoren päälle jos haluat, mutta litistä kynsiä vähän veitsen syrjällä niin, että kynsi hieman rusahtaa. Näin valkosipulin aromit pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Lisää vihannekset kanojen sekaan ja lorauta päälle vähän oliiviöljyä. Itse tykkään käyttää basilikalla maustettua öljyä. Mausta kanat ja vihannekset ronskilla ripauksella suolaa, mustapippuria ja yrttisekoitusta. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 min (kiertoilma n. 30 min) tai kunnes kana näyttää täysin kyspältä. 


DSC_0485-2-2

Mitäs ootte mieltä? Pääseekö tämä arkiruoka testiin?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti