lauantai 23. heinäkuuta 2016

NOKKOSLETUT


Moikka! Innostuttiin tuossa viikon päivät sitten keräilemään Manun kanssa nokkosenlehtiä ja testaamaan nokkoslettuja. Mä muistan syöneeni näitä pienenä mumman reseptillä, mutta Manu ei ollut koskaan maistanut, joten nyt oli jo korkea aika. Kenellekään ei varmaan ihan ensimmäisenä tuu mieleen laittaa tätä iljettävän polttavaa kasvia suuhun, mutta oikein laitettuna tää on todellakin kunnon superfoodi. Ja mikä parasta: tätä superfoodia löytyy meiltä Suomesta melkein kaikkialta. Nokkonen sisältää mm. paljon rautaa, kalsiumia sekä A- ja C-vitamiinia, joten seuraavan kerran kun törmäät nokkospuskaan ota ihmeessä mukaan parit lehdet! Tässä tulisi nyt meikäläisen simppeliä reseptiä nokkoslettuihin.


DSC_8180


DSC_8166


DSC_8162



Nokkosletut (noin 20 pientä lettua)

3 dl soijamaitoa, kauramaitoa tai normaalia maitoa
1½-2 dl valitsemiasi jauhoja
½-1 dl nokkosen lehtiä 
1 kananmuna
ripaus suolaa ja pippuria
oliiviöljyä paistamiseen
(1 tl yrttisekoitusta)


Leikkaa keräämäsi nokkosenlehdet pieneksi silpuksi (esim. sipulisilppuri toimii hyvin tähän tarkoitukseen) ja laita silputut lehdet kattilaan veden kanssa. Kiehauta nokkosenlehtiä kattilassa noin 5 minuuttia ja valuta vesi pois. Riko kulhoon muna, lisää maito, jauhot, keitetyt nokkosenlehdet, suola, pippuri ja halutessasi vielä yrttisekoitus. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja anna oleentua hetki. Paista lettuja tilkassa oliiviöljyä kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Nauti letut sellaisenaan tai vaikkapa puolukkahillon kanssa. Nämä letut sopivat oikein buenosti vaikka pieneksi iltapalaksi!


DSC_8175


DSC_8179




2 kommenttia on "NOKKOSLETUT"
  1. Mmm, nam! <3 Sun blogia lukiessa tulee aina hyvä mieli, ja yksin asuvana nää ruokapostaukset on ihanaa inspistä arkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla! <3 Kiitos, pristit mun iltaa mielettömästi :-)

      Poista