lauantai 6. helmikuuta 2016

Vaniljaiset & gluteenittomat laskiaispullat


Kivaa lauantaita kaikille! Innostuin eilen leipomaan ensimmäistä kertaa gluteenittomia laskiaispullia. En oo vielä koskaan kokeillut tehdä pullia gluteenittomista jauhoista, vaikka niillä aina leivonkin, nimittäin mua on peloteltu sillä, että gluteenittomat pullat eivät ikinä onnistu. Mä yllätyin kuitenkin positiivisesti, nimittäin mun mielestä tuo taikina kohosi ja käyttäytyi aivan samalla lailla kuin normaalikin pullataikina ja koko huushollissa oli leipomisen jälkeen ihana pullantuoksu! Nyt siis huomisen laskiaissunnuntain kunniaksi reseptiä näihin meikäläisen gluteenittomin, vaniljaisiin ja pikkasen mantelisiin laskiaispulliin.

DSC_4155

DSC_4127

Pullat (n. 12 kpl)

1 dl sokeria
2½ dl maitoa
25g hiivaa
1½ tl psylliumjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kardemummaa
1 dl mantelijauhetta
n. 6 dl gluteenittomia jauhoja
75g voita

Täyte

2 dl kuohukermaa
pari ruokalusikallista rahkaa
vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
vadelmahilloa

Sekoita sokeri, hiiva, suola ja psylliumjauhe lämpimään maitoon ja anna seoksen seistä kymmenisen minuuttia. Sen jälkeen lisää sekaan kuivat aineet sekä sulatettu voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää tarvittaessa lisää jauhoja. Psyllium antaa taikinalle sitkon, joten sitä ei voi jättää pois. Kun taikina on tasaista ja sitkoista, anna sen kohota liinan alla puolesta tunnista tuntiin ihan oman kärsivällisyyden mukaan :-D Kun taikina on kohonnut tarpeeksi, muotoile siitä pieniä palloja ja anna pallojen kohota pellillä vielä puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja lisää pinnalle haluamaasi sokeria. Paista pullia 225 (kiertoilma 200) asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.


DSC_4134


DSC_4146

Halkaise jäähtyneet pullat ja valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää pari lusikallista maitorahkaa sekä vaniljasokeria/vaniljajauhetta oman maun mukaan. Itse lisäsin n. 2 tl vaniljasokeria ja 1 tl vaniljajauhetta. Lisää vadelmahillo pullien keskelle ja sen jälkeen kermatäyte ja hattu. Voilà! Söpöt laskiaispullat ovat nyt valmiita :-)

DSC_4151

DSC_4186


Ootteko te jo kerenneet tehdä laskiaspullia vai menevätkö nämä testiin?

4 kommenttia on "Vaniljaiset & gluteenittomat laskiaispullat"
  1. Onpas herkullisen näköisiä! Hyvä tietää, että nämäkin onnistuu gluteenittomina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :-) Ja joo! Suosittelen kokeilemaan :-)

      Poista
  2. Oon kerran tehnyt gluteenittomia pullia juurikin samankaltaisella ohjeella. En tiedä oliko niissä liian vähän kardemummaa tai jotain, mielestäni puuttui se pullan maku kokonaan :D Olihan ne oikein hyviä, varsinkin kun täytin vaniljakreemillä, mutta kyllä mummin pullat voittaa ihan sata nolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä! Nämä maistui ainakin tosi hyviltä :-) Mulla on kyllä myös sama homma, että kummitädin pullat maistuu ihan parhaalta! Niistä tulee aina lapsuus mieleen :-)

      Poista