keskiviikko 17. helmikuuta 2016

BANAANI-UNIKONSIEMENKAKKU


Nyt kaikki banaanifanit kuulolle! Täältä tulisi nyt nimittäin ohjetta meikäläisen helppoon, nopeaan ja terveelliseen banaani-unikonsiemenkakkuun. Kokeilin tehdä tätä ensimmäisen kerran viime kesänä, kun tuli hirmuinen makeannälkä eikä kaapissa ollut mitään naposteltavaa. Tämä kakku on juuri sopivan makeaa ja helppoa syötävää ilman sen kummempia krumeluureja. Tämä sopii hyvin syötäväksi sellaisenaankin, mutta esimerkiksi maapähkinävoi tai Nutella siveltynä kakun päälle antaa tälle uusia ulottuvuuksia ja lisämakeutta!

DSC_4550

Kakkupohja

n. 1 dl koivusokeria* tai normaalia sokeria
2 munaa
1½ gluteenittomia jauhoja (tai omia lempparijauhojasi)
2 rkl unikonsiemeniä
1 tl vaniljapulveria
1 banaani
2 tl leivinjauhetta
½-1 dl kookosmaitoa

Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Itse oon tykännyt käyttää koivusokeria eli xylitolia, nimittäin se toimii aivan samalla lailla kuin normaalikin sokeri, mutta sillä on suoranaisia terveysvaikutuksia. Se sopii hyvin myös diabeetikoille eikä sisällä yhtään imeytyviä hiilareita. Koivusokeria voi tilata Luontaistukun sivuilta! Kun munat ja sokeri on vaahdotettu, lisää joukkoon kuivat aineet, kookosöljy, muussattu banaani, unikonsiemenet ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada irtopohjalliseen uunivuokaan tai kuivakakkuvuokaan. Anna kakun paistua 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 


DSC_4540

DSC_4551


Mitäs ootte mieltä? Meneekö kakku testaukseen?

*Yhteistyössä Luontaistukku.fi
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti