torstai 10. joulukuuta 2015

DIY: Jouluinen kookos-kaneli huulikuorinta


Moikka! Näin talvisaikaan ainakin meikäläisen huulet rohtuu älyttömän helposti, vaikka oonkin tunnetusti kunnon huulirasva-addikti. Kuka tietää sen tunteen, kun huulet alkavat rohtua ja varsinkin alahuulesta alkaa irrota pieniä "iholiuskoja"? Tässä vaiheessa meikäläinen alkaa useimmiten hankaamaan niitä pois joko hammasharjalla tai kynnellä, eikä lopputulos ole sen jälkeen kovin kummoinen, saati nätti. Päätinkin eilen kokeilla hellävaraisempaa keinoa ja tein itse nopean huulikuorinnan. Tuo kokeilu osoittautui supertoimivaksi, joten jaan sen nyt täällä blogin puolellakin. Tämä kuorintavoide on helppo valmistaa ja sen tuoksu antaa ihanan jouluisen fiiliksen!

DSC_2515


DSC_2499

Tämän kuorinnan tekemiseen tarvitset vain huoneenlämpöistä kookosöljyä, sokeria ja ripauksen kanelia. Huoneenlämpöinen kookosöljy on yleensä melko kiinteää ja voidemaista, joten se toimii hyvin tässä tapauksessa. Kaavi pieni määrä kookosöljyä lusikan päähän tai pieneen purkkiin ja sekoita mukaan sokeri ja ripaus kanelia. Nyt seos onkin valmista käytettäväksi ihan normaalin huulikuorinnan tapaan! Kookosöljy pehmentää ja kosteuttaa huulia, sokeri toimii kuorivana elementtinä ja kanelista tulee kiva, pistelevä tunne huulille. Kanelin voi toki halutessaan jättää myös pois, mutta tuo kanelin ja kookoksen yhdistelmä on aivan ihanan tuoksuinen! Tämä huulikuorinta on myös täysin syötävää, joten ei haittaa, vaikka sitä menisi (muka vahingossa) pikkasen suuhun. 

DSC_2523

Jos kuorintaa jää yli, voit käyttää lopun vaikkapa käsikuorintana! Itse testasin tätä vaihtoehtoa ja seos toimi tosi hyvin myös pehmentävänä käsikuorintana. Kuorinnan jälkeen kannattaa lisätä huulille vielä lempihuulirasvaa tehostamaan kuorinnan hoitavaa vaikutusta.

DSC_2561

Mitäs mieltä olitte tästä postauksesta? Pääseekö tämä huulikuorinta testiin?

2 kommenttia on "DIY: Jouluinen kookos-kaneli huulikuorinta"
  1. Oi kyllä menee testaukseen! Aivan ihana postaus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla! :-) Ja voi kiitos! Tulipas tästä kommentista hyvä mieli :-)

      Poista