tiistai 6. lokakuuta 2015

Asukuvia ja opiskeluahdistusta


Heips! Tää aamu on ollut täynnä menoa ja meininkiä, nimittäin ollaan Manun kanssa hypäätty paikasta toiseen hoitelemassa jos jonkinmoisia asioita. Manu kävi mm. luovuttamassa verta (johon mä en ikävä kyllä hirveän neulakammoni vuoksi pystyisi) ja mä lueskelin sillä aikaa kirjastossa mielenkiintoista kirjaa raakaravinnosta. Mulle alkaa muuten pikkuhiljaa tulla hirveä ahdistus siitä, mitä haluan tulevaisuudessa opiskella. Vuosi pari sitten mulla oli vielä täysin selvät kuviot siitä, mitä haluan tehdä, mutta jotenkin ne kuviot ja kiinnostuksen kohteet muuttui.

 Multa kysytään jatkuvasti, että mitäs aion ens vuonna opiskella ja vastaus on aina, että en oo vielä yhtään varma. Vaihtoehtoja on pilvin pimein ja meikäläinen punnitsee koko ajan parin kolmen opiskelusuuntauksen välillä. Mua kiinnostaisi yliopiston puolelta kansanterveystiede, ammattikorkeasta liiketalous ja ihan vaan yleisesti (ja ehkä eniten) ravitsemustiede, mutta kuinkas näitä kolmea saa muka järkevästi yhdisteltyä? Ei varmaan mitenkään. Kuinka ihminen voi muka tässä vaiheessa elämäänsä tietää, mitä haluaa koko elämänsä tehdä työkseen? Ainahan voi kouluttautua uudestaan ja kokeilla uusia juttuja, mutta silti. Jotenkin vaan ahdistaa. Onko siellä ruudun toisella puolella kellään samanlaisia fiiliksiä?

Parin tunnin päästä lähden kuvauksiin ja otetaan Heidin kanssa muutama testikuva Fondin sivuille malliprofiiliani varten. Sen jälkeen suunnataan vielä syöpöttelemään johonkin, mutta saa nähdä mihin ravintolaan tällä kertaa päädytään. Otettiin tänään Manun kanssa pitkästä aikaa asukuvat tänne blogin puolelle, joten tässä niistä nyt muutama!

DSC_1087

DSC_1039

DSC_1016

DSC_1008

DSC_1013

DSC_1152

Coat - H&M
Jeans - House of Brandon
Shoes - Skopunkten
Scarf - Cubus

14 kommenttia on "Asukuvia ja opiskeluahdistusta"
 1. Kyllä ne asiat siitä selviää tavalla tai toisella! Tavallaan tiedän, että tää nykyinen ala, jota opiskelen (yhteisöviestintä) on aikalailla just oikea mulle, mutta toisaalta epäilyttää kaikki kuitenki :D Ja ennen tänne tulemista mulla ei kyllä ollu mitään hajuakaan mistään ja tääkin tuli vähän niinkuin vahingossa tielle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, kun mukava kuulla, että oot löytänyt just sulle sopivan alan :-) Mä en oo ennen tuollaisesta alasta kuullutkaan! Pitääpäs tutkia paremmin :-D Ja varmasti kaikkia oikean alan löytäneitäkin epäilyttää vähän silti! Onhan niitä vaihtoehtoja niin hirvee määrä ja kumminkin itselle tärkeestä asiasta kyse. Ehkä mäkin sen oikeen joskus löydän...:-D

   Poista
 2. Tää ei nyt liity aiheeseen mitenkään, mutta kiinnostaisi kuulla vielä sun kokemuksia noista Yankee Candle -tuikuista! Ootteko jo kokeilleet polttaa niitä? Tuoksuuko kynttilät ns. polttamattakin, ja voimistuuko tuoksu polttaessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon polttanut niitä! Ne tuoksuu kyllä tosi voimakkaasti ilman polttamistakin (mikä on hyvä, koska en malta polttaa niitä paljoa kerralla :-D), mutta palaessa ja juuri kynttilän sammuttamisen jälkeen se tuoksu on kaikken voimakkain :-) Mä ainakin tykkään noista kynttilöistä tosi paljon! Ovat kyllä hintansa väärti :-)

   Poista
 3. Mulla kävi samalla tavalla kuin edellisellä kommentoijalla että se oma ala vain tupsahti eteen. Olin ihan hukassa viimehetkille asti ja ahdistukseltani en oikein edes pystynyt näkemään mitä haluaisin oikeasti tehdä. Varsinkin jos yliopistoon aijot niin kannattaa valita sellainen ala joka oikeasti kiinnostaa, asioissa mennään niin syvälle että väärin motiivein valittu ala saattaa tuntua aika hankalalta. Yliopistossa on se hyvä puoli että sivuaineiden avulla saa kasattua tosi monipuolisen ja itsesi näköisen kokonaisuuden, et ole kiinni vain siinä yhdessä jutussa :) onnea matkaan, älä turhaa stressaa kun kyllä se siitä selkiää ihan varmasti! Ja erityisesti, älä anna muiden ihmisten kyselyiden ja puheiden stressata itseäsi, niinkuin mulle kävi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla! Ehkä munkaan ei sitten tarvitse stressata sen oikean alan löytymisestä niin hirveästi, kerran tekin ootte löytäneet sen sattumalta :-) Ei vain saisi olla niin kriittinen ja analysoiva koko ajan niin kuin minä...Oot kyllä oikeassa, että yliopisto on siitä hyvä, että siellä saa valita niin paljon sivuaineita, ja se siinä juuri kiinnostaakin! Toisaalta en sitten tiedä olisko tuo yliopistossa opiskelu kuitenkin liian teoreettista meikäläiselle...Saa nähdä :-) Kiitos paljon kommentista, tää helpotti rutkasti!

   Poista
 4. Kauniit nilkkurit!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva tää asu! Varsinkin kengät on kyllä ihan huiput! <3 (: Muutenkin blogisi vaikuttaa tosi kivalta, huomaa että on nähty vaivaa (:

  ♥:llä HENNA M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hurjasti! ♥ Mä oon myös aivan ihastunut noihin kenkiin :-) Tämä kommentti oli ihana päivän piristys!

   Poista
 6. Todella ihan asu! Ja mä painin kanssa opiskelumurheiden kanssa. Hirveästi on vaihtoehtoja ja kaupunkeja! Itse olen ajatellut matkailu alaa, mutta samalla suuhygienistin tai röntgenhoitajan opinnot kiinnostaisivat! Ja kirjasto- sekä tietoliikennepalveluiden tradenomikin kuullostaa mielenkiintoiselta. Taidan silti kallistua siihen matkailu alaan..
  Sut voisin kuvitella niiin hyvin ravitusemustieteiden puolelle! Blogikin huokuu kiinnostusta asiaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Essi! :-) Helpottavaa kuulla, etten oo ainoa...Muakin on pari vuotta sitten kiinnostanut tuo matkailuala, se kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja ois kyllä ihanaa nähdä eri paikkoja noin työn ohessa :-) Ja voi vitsit! Tosi kiva kuulla, että oot tuota mieltä :-)

   Poista
 7. Kun olet kiinnostunut ravitsemustieteistä ja sen sellaisista, niin oletko ajatellut ravitsemusterapeutin työtä? Sellaisille löytyy varmasti töitä ja mielestäni sekin kuulostaa ihan mielenkiintoiselta vaihtoehdolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon sitäkin ajatellut :-) Se vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta!

   Poista