perjantai 10. huhtikuuta 2015

You don't need to be accepted by others. You need to accept yourself.


Moi! Netti on lähipäivinä täyttynyt kaikenlaisista mielipiteistä mm. silareita ja kauneusleikkauksia kohtaan. Nuo kommentit asiasta on laittanut ainakin meikäläisen miettimään maailman menoa ja asioita liittyen itsetuntoon ja omiin päätöksiin. Sen takia haluaisinkin nyt kirjottaa oman mielipiteeni tällaisia asioita kohtaan. Kauneusleikkaukset jakaa ihmiset monesti joko puolesta tai vastaan -ryhmiin. Mä en itse asiassa kuulu oikein kumpaankaan. 

Oon sitä mieltä, että ihmisellä on kaikissa itseään koskevissa asioissa ihan oma päätösvalta, eikä kukaan muu ole siihen sanomaan juuta eikä jaata. Liittyi se sitten kauneusleikkauksiin, koulutuspäätöksiin tai ostamisiin, niin on jokaisen oma päätös mitä haluaa tulevaisuudeltaan tai miten haluaa rahansa käyttää. Kukaan ei ole oikeutettu arvostelemaan toisen päätöksiä tai ulkonäköä. Kritiikkiä on kuitenkin (varsinkin netissä) todella helppo antaa vaikkapa anonyyminä. Ei ole vaikeaa kirjoitella inhottavia ja loukkaavia juttuja toisille, painaa "kommentoi"-nappia ja väittää, että oma mielipiteensä asiaan on se ainut oikea. Haukkuminen ja arvostelu eivät vaadi tippaakaan rohkeutta tai viisautta. Enemmän rohkeutta vaatii se, että hyväksyy asiat sellaisina kuin ne ovat ja uskaltaa avata silmänsä uusille asioille.

DSC_3995

Mä oon kuitenkin sitä mieltä, että jokainen on täydellinen juuri omana itsenään. Sun ei tarvi sopia jonkinlaiseen muottiin tai tehdä muutoksia ulkonäköön tehdäksesi vaikutuksen muihin tai ollaksesi hyväksytty. Kaikki eivät pidä kaikista, ja jos pitäisi, niin tekisit jotain väärin. New Yorkin mallikisassa mä tiesin, etten oo kaikista pisin tai hoikin, mutta mitä siitä? Minä oon minä, eikä mun tarvitse olla toisenlainen. Teen parhaani, ja se riittää. Oon oma itseni, ja se riittää! Oli ihanaa nähdä, kuinka ylpeä isä musta oli, vaikka mitä tein tai sanoin. Isä luotti muhun, ja se oli tärkeintä. Tuolloin mä tunsin itseni niin tärkeäksi ja arvokkaaksi. Mikään palkinto tai siellä saavutettu sija ei voi tuota kokemusta isän tuesta korvata. 

Kaikkein tärkeintä on olla rehellinen itselleen. Sä itse tiedät parhaiten mitä elämältäsi haluat ja kuka todellisuudessa olet. "Jos mä olisin sä, niin mä ainakin tekisin niin ja näin." Jep, mutta appajee, kun se päätös tulisikin omalle kohdalle. Olisiko se enää niin helppoa ja mustavalkoista? Teet sitten jotain tai jätät tekemättä, niin sua kritisoidaan kaikesta huolimatta. Oikeastaan on olemassa vain yksi keino välttää kritiikkiä: älä tee mitään, älä sano mitään, äläkä ole mitään.Vaikka muut sanoisivat tai tekisivät mitä, niin sä oot se ihminen, joka sun elämää elää, ei kukaan muu. Jokainen kirjoittaa oman elämäntarinansa ja se on sun oma päätös, millaisilla asioilla haluat sivut täyttää.

7 kommenttia on "You don't need to be accepted by others. You need to accept yourself."
 1. hieno teksti Milla! <3 voikun tosiaan kaikki ajattelisivat noin, olisi maailma paljon parempi paikka elää :) siihen asti kuitenkin antaa ilkeiden kommenttien ja itsekkäiden ihmisten olla omissa oloissaan, eikä varsinkaan antaa niiden vaikuttaa omiin mielipiteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti ihanista sanoista Tuuli! <3 Ja puhut täyttä asiaa! Oon sun kanssa täysin samaa mieltä :-)

   Poista
 2. Hyvä teksti! On niin helppoo aina arvostella muita, etenkin kun ei oo itse samassa tilanteessa. Antaa kaikkien tehdä omat ratkasunsa niin kauan kun sillä ei vahingoita muita :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli Milla niin ihana ja niin asiaa-teksti ♡ Mä ite taistelen usein sitä vastaan et otan helposti itteeni muitten kommenteista ja märehdin niistä kauan aikaa.. mut tää sai mut ajatteleen taas sitä ettei kannattais välittää :3 eli kiitos tästä,herätti ajatuksia! :) ♡ ps.lisää tällasia mielipide tekstejä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit miten hyvä mieli mulle tuli! <3 Ihanaa, että tykkäsit tästä :-) Melkein tuli tippa linssiin sun ihanasta kommentista!!

   Poista