perjantai 17. huhtikuuta 2015

Detox?


Kivaa perjantaita kaikille! Ajattelin, että nyt ois sopiva hetki kertoa teille pikkasen meidän ensi maanantaina alkavasta detox-kuurista. Manu siis ehdotti, että pidettäisiin kuukauden kestävä kehon puhdistuskuuri näin kevään kunniaksi, niin kroppakin alkaisi virkistyä tuon pimeän talven jälkeen. Ei meidän ruokailutottumuksiin kyllä paljon muutoksia tuon kuurin myötä tule, mutta on sitä aina hyvä kokeilla, mitä ruoka-aineita voisi ehkä jättää kokonaan ruokavaliosta pois, jos siitä tulee hyvä olo.

 Detox-kuurin aikana pitää välttää varsinkin sokeria ja prosessoitua suolaa, tiettyjä viljoja, maitotuotteita, rasvaa, kahvia ja punaista lihaa. Me ei syödä punaista lihaa täällä Tampereella ollenkaan, eikä maitotuotteet ja kahvi kuulu mun ruokavalioon oikeastaan ollenkaan. Sokerin kanssa mulle voi ehkä tulla vähän ongelmia, koska irtokarkit. En tiedä johtuuko se sitten maitotuotteiden suuresta prosessoinnista vai mistä, mutta mulle tulee suurimmasta osasta maitotuotteita tosi huono olo. Laktoosi-intoleranssia se ei silti ole. Kuurin aikana olisi hyvä suosia mm. sitrushedelmiä, raakoja hedelmiä ja vihanneksia, kaikkea vihreää, gluteenittomia ruokia, pähkinöitä & siemeniä sekä valkosipulia. Mä odotan jo innolla maanantaita!

DSC_5497

Tämän päivän aamupala koostui Alpron mantelijugurtista, punaviinimarjoista, banaanista ja Pukan Detox-teestä. Kirpeät punaviinimarjat sopi tosi hyvin yhteen tuon vähän makeahkon mantelijugurtin kanssa. Kannattaa testata!

DSC_5442

Sanoinkin viime postauksessa, että Sokokselta tarttui keskiviikkona mukaan pari ihanaa mukia. Ihailin näitä Arabian värikkäitä Koko-sarjaan kuuluvia mukeja jo netissä, mutta ne näytti vieläkin näteimmiltä siellä kaupan hyllyllä! En osannut päättää kumpaa väriä otan, joten otin molempia yhden :-D Keltainen on sävyltään Sahrami ja vihreä on Niitty.

DSC_5501

Illalla suunnataan Manun kanssa karkkikaupan ja kahvilan kautta leffaan katsomaan Kingsman. Tuo leffa vaikuttaa ainakin trailerin perusteella lupaavalta, mutta saa nähdä :-) Nyt ei muuta, kun ihanaa viikonloppua kaikille

8 kommenttia on "Detox?"
 1. Hei kuulostaa tosi ihanalta toi teidän detoxjuttu! =) Tsemppiä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, mä oon kyllä niin innoissani! :-) Kiitos paljon tsempistä <3

   Poista
 2. Meidän pakastin tursuaa viime kesän punaviinimarjoja, nyt tiiänkin minkä kanssa syön ne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Ei muuta kun kauppaan hakemaan tuota mantelijugurttia ;-)

   Poista
 3. Mistä oot ostanut noita pukan teetä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sieltä sun täältä ja joitakin oon saanut yhteistyön kauttakin, mutta enimmäkseen Punnitse & Säästästä :-)

   Poista
 4. voisitko aina loppuviikosta (sunnuntai) tehdä postauksen menneen viikon syömisistäsi kuurin aikana jos jaksat pitää kirjaa niistä? :o :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi hyvä idea! :-) Pitääkin toteuttaa tuo ja kirjottaa myös vähän omia fiiliksiä sen tehokkuudesta ja vaikutuksista yms :-)

   Poista