keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Vanilja-appelsiini kuppikakut


Moi! Nyt olisi siis pitkästä aikaa vuorossa reseptipostausta ja tällä kertaa vanilja-appelsiini kuppikakuista tuorejuustokuorutteella. Yleensä kuppikakuissa on perinteinen sokeri- tai kermakuorrute, mutta mun mielestä välillä on kiva kokeilla jotain uutta ja tämä tuorejuusto antaakin muuten melko makealle kuppikakulle vähän raikkautta!

DSC_4649

Tarvitset:

115 g voita
1, 25 dl sokeria
1 rkl appelsiinin kuorta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua

Kuorrute:

400 g tuorejuustoa
1, 5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu ja kuori

DSC_4690

Sekoita voi, sokeri ja appelsiininkuori kevyeksi vaahdoksi ja lisää tämän jälkeen kananmunat ja maito seokseen vuorotellen. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri) kulhossa ja lisää joukkoon. Kun seos on taikinamaista, lisää lopuksi joukkoon vielä appelsiinimehu. Paista kuppikakkuja 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

Kun kuppikakut ovat kunnolla jäähtyneet, on aika valmistaa kuorrute. Se onkin helppo valmistaa: sekoita vain kuorrutteeseen tarvittavat ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Mä pursotin kuorrutteen kuppikakkujen päälle minigrip-pussin avulla eli leikkasin minigrip-pussin alareunaan saksilla pienen reiän ja lisäsin kuorrutteen pussiin. Sen jälkeen vain pursotin kuorrutteen ohuena nauhana kuppikakkujen päälle. Kuorrutteen voi toki lisätä kakkujen päälle myös ronskisti lusikalla ilman sen kummempaa hienostelua :-D Ja voila! Valmista tuli.

Kertokaa ihmeessä mitä piditte tästä reseptistä ja meneekö testaukseen!



5 kommenttia on "Vanilja-appelsiini kuppikakut"
  1. Kuulostaa niin ihanilta, että pakko kokeilla viikonloppuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla, että nää menee testiin! :-)

      Poista
  2. mistä nuo 'pahviastiat' missä tarjoilit valmiit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita saa ainakin Prismasta ja K-Citymarketista :-)

      Poista