maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kissanpentu hakusessa


Moi! Ennen kuvauksiin lähtemistä tuun vielä nopeesti päivittelemään blogia. Ollaan jo pitkään haaveiltu kisusta ja nyt meillä olisi hakusessa söpö poikakissanpentu Etelä-Pohjanmaan tai Pirkanmaan alueelta! Etsitään maatiaiskissaa, sillä rotukissa ei meille tällä hetkellä sovi. Jos teillä on tai on tietoa luovutettavista kissanpennuista, niin laittakaa ihmeessä mulle spostia osoitteeseen milla_gronstrand@hotmail.com. En malttaisi millään odottaa, että saan tuommoisen söpön karvapalleron syliin!

kitten-Widescreen-Wallpaper
kuva: hdwallpapersagain.com


12 kommenttia on "Kissanpentu hakusessa"
 1. meri lehtonen kurikasta , kysy !

  VastaaPoista
 2. Miksei rotukissa sovi? Liian kallis? Pelottaa, että saa jopa asiallisesti hoidetun ja vastuullisesti kasvatetun yksilön (mitä pelkkä rodullisuus ei toki takaa, mutta valtaosa maatiaisista on vahinkopentuja tai muuten vaan ladon takana kasvatettuja)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidetään molemmat enemmät maatiaiskissoista kaikin puolin varsinkin, kun ollaan totuttu niihin kun ollaan maalta kotoisin. Halutaan antaa elämä ihan tavalliselle söpölle maitomassulle, kuin hankkia melko vaativa rotukissa :-) Maatiaiset pysyvät myös hyvin terveinä ilman mitään vakavampia sairauksia, joita useilla rotukissoilla voi olla perinnöllisinä :-) Kissanhankinta on jokaisen oma asia ja ainakaan tällä hetkellä meitä ei rotukissa miellytä :-)

   Poista
  2. Nyt on kyllä pakko ihmetellä tätä logiikkaa :D Rotukissojen vanhemmathan on aina testattu juurikin näiden perinnöllisten sairauksien varalta, niiltä on tutkittu silmät, jalat ym toisinkun maatiaisilta. Kasvattajalta saat satavarmasti oikein hoidetun pennun (madotukset annettu kahden viikon välein, eläinlääkärillä tutkitutettu, pentuajan ruokintaan panostettu, rokotukset..), äiti samoin on rokotettu, madotettu ja oikein ruokittu odotusaikana. Myös isä ja sukutaustat yleensä on varmasti tiedossa, joten pennun luonne on suurimmilta osin ennustettavissa (esimerkkinä tähän äitini maatiainen joka käy ihmisten päälle).

   Itse sanoisin siis että jos ei persialaisia lasketa, niin on paljon riskittömämpää hankkia rotukissa kuin maatiainen. Mulle nuo ylläolevat asiat on sen verran tärkeitä, että joko pitäisin kunnon ristikuulustelut omistajille, tai ostaisin kasvattajalta. Toki rahaa ja aikaa menee rotukissan hankkimiseen enemmän, mutta on tuo meidän pallero ollut kaiken sen arvoinen<3

   Poista
  3. Kiva kuulla, että teillä on mennyt kissanne kanssa asiat hienosti! :-) Me ollaan kuitenkin tehty omien arvojemme mukainen päätös eikä se tule muuttumaan :-) Jotkut pitävät enemmän rotukissoista ja jotkut taas maatiaisista ja me kallistutaan ehdottomasti tuon maatiaisen puolelle! Niin kuin sanoin, niin on jokaisen oma päätös millaisen kissan haluaa hankkia ja minkälainen kissa miellyttää eniten :-) Sehän on tärkeintä, että saa kotiutettua juuri sellaisen söpöliinin, joka itselleen oikealta tuntuu!

   Poista
  4. Tietysti, enhän mä tässä sitä saarnaa että maatiainen olisi jotenkin huonompi vaihtoehto. Olisin vain halunnut kuulla perusteluja tuolle väitteelle että maatiaiset pysyy rotukissoja terveempinä :D Jos puhuttaisiin tietyistä koiraroduista niin asia voisi pitääkin paikkaansa, mutta kissojen kohdalla homma on toinen.

   Poista
  5. Olen lueskellut monilta kissoihin ja kissanhoitoon liittyviltä nettisivuilta sellaista, että maatiaiset ovat vastustuskykyisiä monia sairauksia ja vikoja vastaan monipuolisen geeniperimän takia ja ainakin omassa lähipiirissäni olevat maatiaiset ovat pysyneet terveinä. Mutta poikkeuksia totta kai löytyy, eikä nuo maatiaisten ja rotukissojen erot terveydentilassa ole varmaankaan mitenkään tähtiin kirjoitettuja :-) Ja oot aivan oikeassa, ettei kumpikaan vaihtoehto oo mitenkään huonompi! Mahtavaa kuulla sun mielipide tästä asiasta, jos vaikka tulevaisuudessa haluttaisiinkin hankkia tietyn rotuinen kisu! :-)

   Poista
 3. Rotukissojakin on niin erilaisia, monet lähellä niitä tavan maatiaiskisujakin, joilla on monesti eri rotukissojakin taustassaan. Laaja geenipolikaan ei tee autuaaksi, eikä etenkään se, ettei mitään sairauksia ole _tiedossa_. Rotukissoja tutkitaan enemmän, tottakai sairauksia kin paljastuu silloin enemmän. Moni maatiaiskissa kun kuolee, niin kuolinsyytäkään ei selvitetä, eli ei voi tietää oliko se nyt oikeasti terve ja kuoli esim. luonnollisesti kropan vanhentuessa vai oliko taustalla vaikka perinnöllinen sairaus. Toivottavasti osaat olla tarpeeksi kriittinen kissanhankinnassa, etkä tuudittaudu väittämiin "maatiainen on terveempi" sillä se ei pidä automaattisesti paikkaansa, eikä siitä ole mitään takeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoinkin tuossa yläpuolella olevassa kommentissa juurikin niin. En tarkoittanut aloittaa omassa blogissani minkäänlaista rotupoliittista keskustelua :-) Kerroin vain pitäväni itse enemmän maatiaisista monesta eri syystä. Pahoittelen mikäli olen loukannut mielipiteelläni :-)

   Poista
 4. miksette hae löytyeläinkodista? sinne tuodaan varsinkin keväisin paljon pentujakin. kaupa päälle saisi vielä hyvän mielen kun antaa kodittomalle pennulle kodin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan itse asiassa etsitty monesta eri löytöeläinkodista juuri tuon takia, mutta ei ole ainakaan vielä pentuja löytynyt :-/ Toivottavasti niitä alkais pian sinne tupsahdella! :-)

   Poista