maanantai 26. tammikuuta 2015

Trooppinen chia-vanukas


Moi! Mä kyselinkin muutama postaus taaksepäin, että olisiko teillä kiinnostusta saada ohjetta trooppisesta chia-vanukkaasta. Innostusta postaukseen löytyi, joten nyt ois siis vuorossa ohje super trooppisen makuisesta chia-vanukkaasta. Tämä on helppo tehdä ja on kaiken lisäksi vielä tosi terveellinen superruoka. Vanukas on myös 100% kasvipohjainen, gluteeniton ja laktoositon :-)

Hey! A few posts ago I asked if you'd be interested in tropical chia pudding recipe. You wanted to know more about it so here is my recipe of a super tropical-tasting chia pudding. This is easy to make and what is more, chia seeds are regarded as superfood.  The pudding is 100% vegetarian, gluten and dairy-free :-)


DSC_3686

Chia-vanukkaaseen tarvitset 1 dl kasvipohjaista maitoa (mä tein cashew maidon itse, mutta tähän käy mainiosti myös kaupasta löytyvä kookos-, manteli- tai hasselpähkinämaito), 1 rkl chia-siemeniä, 1 passionhedelmän ja pienen palasen vaniljatankoa. Laita ainekset blenderiin ja surraa niin kauan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Tämän jälkeen kaada seos lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa 5-10 min, jos haluat syödä vanukkaan heti. Vanukkaan voi jättää myös yöksi jääkaappiin.

Kun vanukas on kunnolla hyytynyt, voit alkaa valmistamaan hedelmäsosekerrosta vanukkaan päälle. Sekoita blenderissä 1/3 ananasta, 1 mango ja 1 passionhedelmä. Hedelmäsoseeseen voit toki käyttää mitä hedelmiä tahansa, mutta nämä kolme hedelmää antavat vanukkaalle ihanan trooppisen ja raikkaan maun! Kun seos on tasaista, voit kaataa sen vanukkaan päälle nätiksi kerrokseksi ja lisätä pinnalle vaikkapa kookoshiutaleita tai kookoksen paloja. Ja trooppinen vanukas on valmis!

For the chia pudding you'll need 1dl of plant based milk, 1 tablespoon of chia seeds, 1 passionfruit and a small piece of vanilla bean. Put the ingredients into the blender and keep it on until the mixture is smooth. After this, pour the pudding mixture into a glass of your choice and let it set in the fridge from 5 to 10 minutes if you wanna enjoy it right away. You can also keep it in the fridge over night if you want to.

When the pudding has set properly, you can start making the delicious fruit chutney. Add into your blender: 1/3 pineapple, 1 mango and 1 passionfruit. You can use whatever fruits you want but these three fruits guarantee a super tropical taste! When the fruit mixture is ready, go ahead and pour it on top of your pudding. You can also add some coconut on top if you like. And the tropical pudding is ready!


DSC_3696


Mitäs ootte mieltä? Meneekö tämä testaukseen? Kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte tästä postauksesta! :-) Nyt meitsi menee laittamaan meille ruokaa ja jatkamaan siivoilua!

What do you think about this recipe? Are you gonna test it? Do tell me your opinion about this recipe! :-) Now I'm going to start cooking and continue cleaning our place!

14 kommenttia on "Trooppinen chia-vanukas"
  1. Ooo nam! Toi kuullostaa ja näyttää tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mahtava kuulla, että oot tuota mieltä! :-)

      Poista
  2. Näyttää niin herkulliselta, että pakkohan se on testata! :p Itse varmaan laitan kookosmaitoa, vois sopia noihin muihin trooppisiin makuihin...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Varmasti sopii tuo kookosmaito yhteen! :-)

      Poista
  3. Kivan kuuloinen ohje. Mistä noita siemeniä mahtaa saada? Entä mikä ainesosa tuossa saa sen hyytymään vanukasmaiseksi, koska ei ainekset kuulosta siltä että se hyytyisi? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :-) Chia-siemeniä saa kaikista luontaistuotekaupoista esim. Punnitse & Säästästä ja nettikauppa nu3:lta. Nuo chia-siemenet saa tuon vanukkaan hyytymään, kun ne siellä hetken oleskelee :-)

      Poista
  4. Täytyypä kokeilla joskus:)
    http://viiviviljaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Halusin vain kertoa chia-siemeniä melko pitkään syöneenä, että tekstissä mainitsemasi hyytymisaika jääkaapissa (10min) on kyllä mielestäni hieman kyseenalainen! Chia tarvitsee "imeytymisajakseen" mielellään yön viettäimsen jääkaapissa, ettei sitä nautita liian "raakana". En tietenkään tiedä kuinka tutustunut olet aiheeseen, mutta chian syöminen liian raakana kuivattaa elimistöä, sillä jos siemenet eivät saa tarpeeksi imeytyä ennen syömistä, alkavat ne imeä nestettä vastalaukussa.
    Ohje kyllä kuulostaa aivan ihanalta ja sitä voisikin kokeilla, mutta postauksessa voisi mainita että jos chiaa tällä ohjeella ja noin pienellä imeytymisajalla nauttii, kannattaa myös juoda reippaasti syömisen jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tuota en tiennytkään! Kiitos tiedosta :-) Ekan kerran kun vanukasta tein muutama viikko sitten, niin tsekkasin perusreseptejä monelta eri nettisivulta ja melkein kaikissa oli aikana 2-5min, jota mä kanssa vähän ihmettelin, vaikka se vanukas kyllä hyytyikin siinä ajassa...Jätin kuitenkin varmuuden vuoksi jääkaappiin yöksi, ja onneksi tein niin nyt kun sanoit :-D

      Poista
  6. Sun blogista löytyvät ohjeet on mahtavia :). Monen oon todennut hyväksi ja varmasti tämänkin. Yleensä syön chiavanukkaan tuoreiden hedelmäpalojen kanssa (yleesä ananas, persikka, mango), mutta tää vaikuttaa myös hyvältä! Itse olen vain turvottanut siemenet soija tai kauramaidossa, en ajanut blenderin läpi. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana kuulla, että oot tykännyt ohjeista! :-) Mäkin teen yleensä vain niin, että turvotan siemenet ilman blendaamista...se on jotenkin helpompaa! Mutta toki jos haluaa makujen kunnolla sekottuvan, niin toi blendaaminen on jees vaihtoehto ainakin tän kohalla :-D

      Poista
  7. Blogistasi on tullut ihan lyhyessä ajassa yksi lemppareistani. Ja olet niin kaunis, inside and out!!! :-) kaikkea ihanaa elämääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanasti sanottu, tuli niin hyvä mieli <3 Kiitos hirmuisesti ihanuus ja kaikkea hyvää myös sulle! :-)

      Poista