maanantai 29. syyskuuta 2014

Terveys & itsetuntemusTää aihe on varmasti jokaiselle tosi henkilökohtainen ja itse asiassa muakin vähän pelottaa kirjoittaa tästä aiheesta, sillä en oo ikinä ennen kirjottanut tällasta. Mutta teen sen silti, sillä oon pohtinut näitä asioita viime aikoina todella paljon. Nimittäin terveys ja itsetuntemus. Mitä ne mulle merkkaa? Oon ollut aina kiinnostunut terveydestä ja aion jopa lukion jälkeen mennä opiskelemaan terveystieteitä yliopistoon, jos mahdollista. 

Mä oon ollut aina jollain tavalla tosi tarkka siitä, mitä syön. Ulkomaanmatkoilla ja viikonlopun aamiaispöydässä mun lautanen on täyttynyt pääasiassa hedelmillä, kun muut ovat vitsillä naureskelleet vieressä pekonilautaset kädessä ja sanoneet, että nyt olis Millankin jo korkea aika alkaa syödä kunnon ruokaa. Oon kuullut paljon epäilyksiä siitä, yritänkö laihduttaa tai muuta vastaavaa, eikä se oo aina tuntunut kivalta. Mä en oo syönyt niitä hedelmiä sun muita siinä tarkoituksessa, vaan pääasiallisesti siksi, että mä tykkään niistä. Kuinka yksinkertaista. Nyt kun on tullut niin sanotusti ikää ja oon ymmärtänyt ravinnon merkityksen terveydelle, niin teen niitä tietoisia päätöksiä, mutta mun tottumukset eivät oo hirveästi muuttuneet. Mä oon ihan oikeasti perehtynyt tarkasti mm. kasvisten ja hedelmien lisäämisen vaikutukseen terveyden kannalta ja voin sanoa olevani ylpeä nykyisistä tottumuksista. Herkkuja tulee tietty vedettyä naamaan silloin tällöin, totta kai! Siitä ei kuitenkaan mihinkään pääse.

 Mä söin itse asiassa huomaamattani parin viikon ajan pelkästään hedelmiä, kasviksia, kalaa, kanaa ja olin syömättä & juomatta maitopohjaisia tuotteita. Niiden sijaan käytin esim. soijamaitoa, vain koska se on mun mielestä superhyvää! Mutta tuon viikon aikana aloin huomata muutoksia mun energisyydessä ja hyvinvoinnissa. Ihan oikeasti. Mun olo oli paljon energisempi, sain nukuttua paljon paremmin, jaksoin keskittyä paremmin ja olin jopa iloisempi kuin yleensä. Yksinkertaisesti voin paremmin. Jos tällasta voi huomata parissa viikossa, niin mitä voi huomata pidemmällä aikavälillä? Oon tajunnut, että mä voin tehdä omat valintani syömisien suhteen. Muut voi syödä niitä rapeita pekoneita ja munia aamupalalla, mutta mun ei ole pakko. Ennen tää oikeasti tuotti mulle mielenvaivaa, koska kaikkien niiden epäilyjen jälkeen mulle kasvo käsitys siitä, että mun ruokatottumuksissa on jotain vikaa. Nyt, kun itse tiedän, että se ei todellakaan ole näin päin, mä en välitä. Mä teen niin kuin itse parhaaksi näen ja sillä tavalla, minkä tiedän olevan parhaaksi mulle.

8730440121_42fd8a5575_b

Toinen asia mitä oon tän kannalta pohtinut on itsetuntemus. Mulla oli itse asiassa muutama vuosi sitten sellanen elämänvaihe, että mä en oikein nähnyt asioiden realistisuutta. Kuulin valheita ja sen sellaista päivästä toiseen, mutta en tajunnut, sillä olin niin syvällä hyväuskoisuudessa ja luottamuksessa tähän henkilöön. Mä olin oikeasti melko rikki kaikkien niiden itkujen jälkeen, mutta en silti uskaltanut ottaa askelta eteenpäin. Se oli liian pelottavaa. Kumminkin, yhtenä päivänä mä en enää yksinkertasesti jaksanut. Mä päätin, että mua ei enää kohdella näin ja että vaikka välitänkin tästä henkilöstä, niin välitän itsestäni enemmän. Se oli yks vaikeimmista päätöksistä ikinä. Mutta mä tein sen. Se kasvatti mua ihmisenä todella paljon. Kasvaminen tässä tapauksessa tarkottaa sitä, että on rehellinen itselleen siitä, mitä oikeasti haluaa, tarvitsee ja tuntee. Oon näiden vuosien aikana tajunnut sen, että kukaan ei voi tehdä päätöksiä sun puolesta, eikä ystävien määrä todellakaan korvaa laatua. 

 On olemassa niin paljon ihmisiä, jotka eivät oikeasti tiedä susta mitään, mutta heillä on silti aina jokunen sana sanottavana. Elämän varrella tapaa niin monenlaisia ihmisiä, mutta vain harva on oikeasti luottamuksen arvoinen. On sellasia henkilöitä, jotka yrittää pyrkiä sun suosioon syystä tai toisesta, mutta tosipaikan tullen juoksevat karkuun tukka putkella ja hampaat hulmuten. Ja jotkut vain haluaa nähdä sun epäonnistuvan, sillä ehkä eivät itse pystyisi johonkin, mihin sä pystyt. Joskus tullaan myös sanomaan, että "jos mä oisin sä niin mä ainakin sitä ja tätä". Kukaan, ei kukaan voi päättää asioita sun puolesta. Kukaan ei teidä mitä sä haluat, muuta kuin sä itse. Meillä jokasella on oma arvomaailma ja unelmat ja yleensä me tehdään päätöksiä niiden pohjalta. Aina se ei kuitenkaan oo niin yksinkertaista. Meidän valinnat ohjaa meitä sellaisiksi, mitä halutaan olla, ja jopa pikkuruinen askel oikeeseen suuntaan voi johtaa johonkin suureen ja tärkeään asiaan myöhemmin. Kiitos, jos jaksoitte lukea loppuun asti!22 kommenttia on "Terveys & itsetuntemus"
 1. Hieno ja ajatuksia herättävä postaus! Itse olen joutunut olemaan pitkään, useita vuosia, muiden syynäyksen alla. Milloin kyseenalaistettiin vegaaniuteni, millon vilja-allergiani tai milloin yleensäkin se mitä syön tai olen syömättä. Se on raastavaa. On vaikea olla tilanteessa, jos joku koko ajan tuputtaa tiettyjä asioista, jotka eivät itselle vain maistu. Kyllä ihminen osaa itse valita sen mitä suuhunsa pistää ja mikä maistuu hyvältä ja mikä taas pahalta. Ihmiset myös kokevat hyvinvoinnin todella eritavoin, joku tuntee mielihyvää syötyään rasvaisia ranskalaisia, toiset taas saavat hyvänolontunteen appelsiinista ja kourallisesta pähkinöitä.

  Maailmassa ei ole oikeaa eikä väärää ruokavaliota, joten jokainen saa mielestäni syödä aivan kuten itse lystää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilahduin tästä kommentista ihan älyttömästi, ihana kuulla tällasta palautetta ja kuulla muidenkin kokemuksia! Puhut ihan täyttä totta, on jokaisen oma asia ja päätös mitä suuhunsa pistää. Eikä siinä ole oikeastaan kellään nokan koputtamista :-)

   Poista
 2. Ihana, kannustava postaus! :) itsekkin syön terveellisesti vain koska se on niin hyvää! Toki välillä tulee syötyä muutakin, mutta pääosin luonnonjugurtit ja hedelmät on ruokalistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta! :-) Samoilla linjoilla mennään myös täällä pitkälti! Peukut pystyyn hedelmille ;-)

   Poista
 3. Love the high heels!

  http://kapege23.blogspot.gr/

  VastaaPoista
 4. Oi ihana kuva, noi korkkarit on tosi hienot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunokainen <3 Mäkin tykkään noista korkkareista tosi paljon!

   Poista
 5. Aivan ihana ja täyttä asiaa oleva postaus! Toi viimenen kappale oli niin hyvä!
  http://vievies.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et arvaakaan kuinka iloseksi tulin tästä kommentista! Kiitos <3

   Poista
 6. Ihana postaus. Itekkin pohdin vähän samoja juttuja hetki sitten ja teinkin siitä postauksen :)
  Tossa postaus (en tie kävitkö lukemassakin jo) jos kiinostaa: http://ohleopardd.blogspot.fi/2014/08/i-am-not-like-others-girls.html

  ps. Muista että olet ihan superihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kommentti sai niin hymyn mun huulille! <3 Siellä toinen superihana! Käyn heti tsekkaamassa sun postauksen! :-)

   Poista
 7. Tosi hyvin kirjoitettu postaus, tää sai ajattelemaan! :) Pakko kans kehua noita korkkareita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kuulla Tiina! :-) Ja kiitos paljon, mäki tykkään noista korkkareista superisti! <3

   Poista
 8. oot tosi rohkea ja kaunis ! mäkin olen terveysintoilia !:) alan lukemaan blogiasi tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, samiksia! ;-) Kiitos sulle aivan superihanasta kommentista, tulin niin iloiseksi! <3

   Poista
 9. Oi ihanan kannustava postaus täynnä asiaa! Noihin asioihin samaistuu varmasti moni ja rohkee teko sulta jakaa sun henkilökohtaisiakin kokemuksia. Ja pakko vielä tähän sanoa, oot ihan älyttömän kaunis! :)

  http://blogbytinka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos älyttömästi! Sä et arvaakaan kuinka ihanalta tuntuu lukea näin piristävä kommentti, oot ihana <3

   Poista
 10. mulla itellä on vähän sama, oon kasvissyöjä siksi että tykkään kasviksista ja oikeesti liha ei mee multa edes kurkusta alas ilman etomisen tunnetta. joten ymmärrän sun fiilikset aika hyvin. mutta ihan huippu postaus, selkeesti huomaa että oot ajatellu tätä!

  VastaaPoista
 11. En kyseenalaista sinun ruokailutottumuksia mutta pari faktaa. Ulkomailla ei kannata syödä sitten hedelmiä ja vihanneksia joita on pesty, koska vesi jolla ne pestään ei sovi suomalaisen bakteerikantaan. Ja toinen axsia on soijamaito. Soija josta se on valmistettu on geenimuunneltua koska soijaa jota ei olisi geenimuunneltu ei saa oikein mistään

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentista! Oon kyllä hyvin tietoinen noista meidän ja ulkomaiden bakteerikantojen eroista :-) Eihän ulkomailla saa juoda edes normaalia hanavettä jos ei ole totutellut siihen. Mä käytän Alpron tuotteita, joka on yksi suurimmista soijatuotteiden tuottajista maailmassa ja heidän tuotteissa ei ainakaan käytetä geenimanipuloituja soijapapuja :-)

  VastaaPoista