perjantai 26. syyskuuta 2014

Helpot raakapatukat


Moikka! Normi smoothie reseptin sijaan päätin tällä kertaa tulla jakamaan teille kätevän raakapatukka reseptin. Näihin tarvitaan vain 4-5 simppeliä raaka-ainetta, eikä tekeminen oo mitenkään monimutkaista tai vaikeaa! Tämä resepti on hyvä vaihtoehto kaupan valmisraakapatukoille ja ohjetta voi helposti muunnella oman makunsa mukaiseksi. Niin, ja nämä energiapatukat sopii myös kasvissyöjille ja vaikkapa keliaakikoille! :-)

Hey! Instead of a regular smoothie recipe, I decided to come and share with you a recipe for self-made raw bars. You're only gonna need 4 to 5 simple ingredients and making these is not complicated and hard at all! This recipe is a good option for the raw bites sold in different markets and shops and you can easily modify this as you like. And yes, these raw energy bars are perfect also for vegans and coeliacs, for example! :-)


DSC_0378

rawbite
DSC_0407

DSC_0402

Sekoita raaka-aineet tahmeaksi massaksi monitoimikoneella. Kun massa alkaa näyttää tasaiselta, niin painele se leivinpaperilla päällystettyyn neliskanttiseen astiaan. Astian koon voi päättää itse riippuen siitä, kuinka paksuja/ohuita patukoista haluaa. Tämän jälkeen vain annat patukkalevyn olla jääkaapissa muutaman tunnin ja sen jälkeen ei muuta kun leikkaamaan patukat sopivan kokoisiksi. Seokseen voi lisätä mukaan myös vaikkapa cashewpähkinöitä, jos haluaa!

Alan pian valmistautua iltaa varten, nimittäin lähdetään kaveriporukalla juhlistamaan kirjotusten nollauksia kaverin luo ja sieltä sitten Ilonaan. Pitäkää tekin hauska & ihana viikonloppu ja kertokaa ihmeessä mitä piditte tällasesta raakapatukka reseptistä!

Mix the ingredients together in a food processor. When the mixture starts looking pretty even, you can start pressing it on a square dish covered with wax paper. You can decide the size of a dish yourself depending on how thick/thin you want the bars to be. After this you only need to put the mixture into the fridge for few hours and when it has hardened a bit, you can start cutting the plate into nice pieces. You can also add in some cashew nuts if you like!

Now I'm gonna start preparing myself for the night, because I'm going to party the end of the autumn's finals with friends. I wish you a lovely weekend as well and do tell me what did you think of this raw bar recipe!


4 kommenttia on "Helpot raakapatukat"
 1. Hyvälle näyttää! Kannattaa kokeilla myös tuoreita taateleita vastaavien teossa. Ne sitovat hyvin kaiken, ja ovat helppo käsitellä. Toki tässä se monitoimikone tekee työn puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Totta, nuo tuoreet taatelitkin sopis varmasti tosi hyvin tähän! :-)

   Poista
 2. Nyt mun on kyllä pakko sanoa että mä oon ihan kahden vaiheilla jatkanko tän blogin lukemista. Mua vaan kyllästyttää ja ärsyttää nää jatkuvat ruoka ja reseptipostaukset niin paljon. Tiiän että mun ei tätä ole pakko lukea, mutta on sääli että entinen lempi blogi on muuttunu näin tylsäks luettavaks. Missä kaikki asu- ja naamakuvat? Haluun nähdä lisää SUA. Kuvailit ennen paljon kavereiden kanssa ja joka postauksessa oli vähän sua. Asuja, ostoksia, videoita. Mitä on tapahtunu? Muistan oikeesti joku vuosi takaperin ku tätä seurasin jo kun sulla oli aina jotain ihania kuvia susta ja vilmasta ja postaukset oli kiinnostavia ja erikoisia. Uskon et muutki haluaa sitä lisää. Jotenki tuntu jo nimen vaihduttua että sun blogin taso on vaa kokoajan laskenu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla, että oot tuota mieltä! Mä pyrin pitämään tämän blogin mahdollisimman monipuolisena ja jakaa mahdollisimman paljon sellasia juttuja, mitkä mua kiinnostaa ja on mun arkipäivää. Mun arkipäivään kuuluu myös tiiviisti erilaiset reseptikokeilut ja haluan jakaa ne myös täällä blogissa, sillä oon saanut niistä kivaa palautetta. Asu-, ostos- ja kasvokuviakin täällä on mun mielestä todella paljon, joskus aivan liikaakin itseni mielestä :-D En tiedä kuinka usein seuraat mun blogia tai katotko jokaisen postauksen, mutta kyllä näitä reseptipostauksia on blogissa todella,todella harvoin verrattuna esim. asupostauksiin. On kiva saada palautetta ja tosi ihanaa, että oot jaksanut näin kauan seurailla mun tekemisiä, mutta Millamour on kuitenkin oma blogini ja haluan myös pitää sen omanlaisena, sillä tämä nykyinen on kaikkein eniten mua :-)

   Poista