keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Arepas!


Aprillia, syö silliä vähän myöhään! Huijattiinko teitä eilen? Mä en nimittäin joutunu kenenkään uhriksi, enkä ite keksiny mitään loistoideaa, joten muutkin säästyi mun skoijausyrityksiltä. Ootte tykänneet resepteistä, joten istuin peffani päälle ja aloin kirjottamaan teille tätä arepasten reseptiä.Arepakset on siis venezuelalaisia "maissikakkuja", joiden sisään voi laittaa melkein mitä vain! Ite oon oppinut tämän ohjeen mun ihanalta siskolta Satulta, jonka mies on venezuelalainen. Oon tosin kehittänyt ite tämän ohjeen täytteen, mutta kokoajan on kiva kokeilla jotain uutta, joten vaihtelevuus on se avain sana näiden tekemisessä.

Hello! Did you get fooled on April fools day? I sadly didn't and I didn't really bluff anyone either cause I didn't figure out anything that awesome. Anyways, you've liked recipes so I decided to sit down and write one to you. Today we're making arepas. That's a Venezuelan dish made of corn flour and you can add almost anything inside them. I learned this recipe from my lovely sister Satu whose husband is Venezuelan. I have made up this filling by myself though but you can change it as much as you like and try something new of course!


DSC_2823

Taikina

2½ dl vettä
2 dl P.A.N. - jauhoja
1 tl suolaa

Dough

2½ dl water
2dl P.A.N. - flour
1 teaspoon salt

Täyte

400g kanaa
suolaa
2 punasipulia
2 punaista paprikaa
1 kanaliemikuutio
1 dl vettä
½-1 tl chiliä
1 tl jauhettua valkosipulia
1tl paprikajauhetta

Filling

400g chicken
salt
2 red peppers
2 red onions
1 chicken stock cube
1 dl water
½-1 teaspoon chili
1 teaspoon grounded garlic
1 teaspoon grounded pepper

DSC_2977

Lisää astiaan kylmää vettä ja sekoita pan-jauhot ja suola mukaan niin, että lopuksi taikinasta muodostuu tasaista tahnaa. Sen jälkeen muotoile taikinasta pieniä maissipullia ja paista niitä pannulla, kunnes ne saavat ruskean pinnan. Sen jälkeen laita ne vielä kypsymään uuniin 180 asteeseen noin 15 minuutiksi. Taikinan tekemiseen ei voi oikeastaan käyttää mitään muuta jauhoa, kuin tätä kyseistä. Voit toki kokeilla maissijauhoilla, mutta maku ja koostumus ei ole ihan samanlainen. Täytteen teko on helppoa. Paistat vain kanat ensin pannulla ja sen jälkeen lisäät sipulin ja paprikan joukkoon pieninä palasina. Sen jälkeen on aika maustaa ja lisätä loput aineksista :) Leikkaa maissipullat keskeltä kahtia ja lisää täyte. Acabado! Kertokaas mitä piditte ohjeesta!

Add some cold water into a bowl and mix in the pan-flour and salt so that the mixture becomes smooth and even. After that you have to make little doughballs and fry them on a hot pan until the coating turns brown and crispy. Then just bake them in the oven in 180 degrees for about 15 minutes. You can't really replace this flour with any other flour but you can always try normal corn flour and see what you manage to come up with. It's easy to make the filling! Cook the chicken till it turns nice and brown and blend in the pieces of pepper and onion. After this it's time to add some spices and the rest of the ingredients :) Cut the doughballs in half and add the filling. Acabado! What do you think of this recipe?


8 kommenttia on "Arepas!"
  1. näyttää niiiiin hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Que rico! Minulla on arepojen (ja muidenkin venezuelalaisten ohjeiden) ohje blogissa;asuin nimittäin muutaman vuoden Venezuelassa ja siellä tuli syötyä noita lähes joka päivä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon siskolta kuullut että noita syödään siellä tosi usein! :) Täytyy käydä katsomassa sun ohjeita :)

      Poista
  3. Tuo näyttää niin hyvältä!:) Pakko ottaa resepti talteen!

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Toi on tosi hyvää ja vähän erilaista siihen nähden mihin me ollaan täällä Suomen maalla totuttu :)

      Poista
  4. Mulle olis ollut helppo tehdä aprillipila, kun unohdin koko aprillipäivän olemassa olon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en ois muistanu ellei äiti olisi muistuttanu :D

      Poista