perjantai 24. tammikuuta 2014

Do one thing everyday that scares you

Istun tässä läppärin kanssa sängyllä ja syön irtokarkkeja viikonlopun kunniaksi. Manu on vielä viikon armeijassa ja sen jälkeen tulee taas lomille, jota ootan jo innolla. Nyt on kuitenkin taas luvassa pidempää postausta, ja Milla-neidin perjantai-illan höpötyksiä. 

Aloin tänään yhtäkkiä ajattelemaan sitä, mitä elämä olisi jos ei koskaan uskaltaisi ottaa sitä ekaa askelta ja päättää, että nyt mä teen jotain mitä en oo koskaan aikasemmin tehnyt, koska haluan jonkin asian toteutuvan niin kovasti. Totuus on, että loppujen lopuksi sitä aina ajattelee "Mitä jos olisinkin tehnyt niin ja näin? Minkälaista mun elämä olisi nyt?" Mutta jossittelu ei siinä tilanteessa auta enää yhtään mitään. Mun mielestä yksi pahimmista virheistä mitä ihminen voi elämässään tehdä on jonkin itselleen tärkeän asian jättäminen toteuttamatta. Ehkä koska uuden asian toteuttaminen pelottaa, ehkä koska miettii liikaa muiden mielipiteitä, ehkä koska aika ei anna myöden. Tai mikä se syy nyt ikinä onkaan. Mutta itseasiassa pelko johtuu vain siitä, että asia on sulle tärkeä tavalla tai toisella. Sitä punnitsee riskejä ja joskus päätyy siihen lopputulokseen, että oikeasti väheksyy unelmiaan ja luopuu niistä sen takia, että pelkää epäonnistumista. 

DSC_4956

Uuden asian toteuttamiseen liittyy aina jonkinlaista pelkoa, mutta se ei silti saisi olla esteenä yrittämiselle. Mun mielestä todellista rohkeutta on seisoa toiveidensa ja unelmiensa takana. Että on valmis ottamaan riskejä tietäen, että samalla saavuttaa jotain itselleen kallisarvoista ja oppii itsestään jotain, mitä ei muuten oppisi. Saavutusten ja unelmien eteen pitää tehdä töitä, kaikkea ei tuoda tarjottimella sun eteen. Ja ainakin omasta näkökulmastani voin sanoa, että vaikka epäonnistuisin monta kertaa yrittäessä niin mielummin muistelisin vanhana niitä hauskoja tai ei niin hauskoja juttuja, joita on matkan varrella tapahtunut, kuin eläisin elämääni jossitellen ja vain unelmoiden siitä mitä olisi voinut tapahtua jos olisin yrittänyt. 

Mutta jos ei koskaan yritä, ei koskaan tiedä mitä pystyy saavuttamaan. Ei saa koskaan tietää sitä millaista elämä olisi jos olisikin onnistunut. Mutta mitä sitten vaikka epäonnistuisikin? Kukaan ei oo virheetön ja elämä on ainaista oppimista. Senhän takia me täällä ollaan. Oppimassa lisää itsestämme, lisää muista, lisää maailmasta, lisää elämisestä. Mä oon aina ajatellut, että jokainen asia joka eteen tulee tapahtuu tarkoituksella. Se joko tekee sut onnelliseksi, opettaa, vahvistaa tai viisastuttaa. Mä voin ainakin sanoa, että jos näitä kaikenlaisia asioita ei olisi mulle elämän aikana tapahtunut, niin en olisi se sama ihminen. Hyvänä esimerkkinä voi pitää vaikka tätä mennyttä kaukosuhdetta. Mä en tiennyt mitä eteen on tulossa kun siihen aloin, päätin vain mennä mukana ja katsoa mihin se vie, koska se tuntui sillä hetkellä oikealta. Siitä tulikin suuri asia mun elämässä. Tuo vaihe oli täynnä erilaisia tunnetiloja; onnellisuutta, surua, toivottomuutta, rohkeutta, uskallusta. Elämä oli välillä yhtä vuoristorataa. Kaiken tuon jälkeen päädyttiin kuitenkin erilleen ja tässä mä nyt oon, enkä vaihtaisi tuosta kokemuksesta mitään pois. Pitää myös muistaa se, että joskus jostain asiasta luopuminen ei tarkoita luovuttamista, vaan sitä, että on tajunnut omat rajansa ja sen mitä elämältä haluaa. Tuo tuntemattomaan hyppääminen kokemuksena kannatti, sillä opin hirveästi uusia asioita maailmasta, arvoista, ihmisistä ja itsestäni. Tuo kaikki toi mut tähän pisteeseen, ja oon nyt ihan rehellisesti sanoen onnellisempi kuin koskaan ennen


20 kommenttia on "Do one thing everyday that scares you"
 1. Tosi ihana kuva! :)

  llottakaroliina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. ihana ja ajatuksia herättävä teksti ♥

  http://riikkarawr.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva :)! Itsellä on käynyt pieni väärä valinta elämässä jota oon jossitellu kauan sen jälkeen. Jätin nimittäin nuorempana alottamatta koripallon, ja uskon, että mulla olis ollu siihen lahjoja, mutta en vaan uskaltanu mennä yksin, joten se jäi :( Ja nyt kaikki joukkueet on jo niiin kovatasoisia, että on vähän myöhästä. Mutta hei upee blogi, sait lukijan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Mutta vähän nuorempana se onkin hankalampaa just sen takia että joutuis menemään yksin ihan uuteen porukkaan :/ Ja kiitti tosi paljon ihana ♥

   Poista
 4. Aivan ihanaa tekstiä! Mä yleensä tykkään katsoa blogeista vaan kuvat, mutta nyt kun luin pari lausetta aluks, oli pakko lukea loppuun asti. Tästä postauksesta jäi oikeesti niin hyvä mieli. Sulla on ihana asenne!

  http://newlife-jnn.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! ♥ Teit mulle niin hyvän mielen ♥

   Poista
 5. aivan upee postaus ja oot ihan valloittavan kaunis!:)

  VastaaPoista
 6. oot ihan hirmu kaunis:) tuo banneri miellyttää mun silmää tosi paljon, hirmu upee:)

  http://oonaaino.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Oli kyllä hyvä kirjoitus. Sen hetkessä elämisen taidon kun oppisi, kun aina vain haaveilee tulevaisuudesta ja suunnittelee sitä niin väliin voi jäädä jotain hienoa juuri nykyhetkestä :)

  VastaaPoista
 8. Upea asenne :)!

  http://emsuwi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. tää teksti oikeesti kosketti mua, koska ite oon unelmoinu jo niin pitkään laulajan urasta mutten uskalla laulaa muutakuin yksin tai nuoremmille sisaruksille. pelkään ihan liikaa mitä muut ajattelee vaikkei siitä sais välittää yhtään ja se ärsyttää ku en vaa tee mitä ite haluun :( mut tää teksti oli tosi hyvä ja anto varamsti taas rohkeutta tuleviin tilanteisiin, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oon niin otettu tästä kommentista ♥ Ihana sinä!

   Poista
 10. Löysin äsken sun blogin ja tää on tosi ihana! Tää postaus erityisesti puhutteli mua just nyt, oon nimittäin ite miettinyt aivan liian pitkään mitä muut ajattelee ja pelännyt tavoitella mun unelmia. Viime syksynä kuitenkin rohkaistuin ottaa askeleen lähemmäs mun unelmaa ja tuttu kuvaaja kuvas mulle mallikansion. Nytten oon onnelisesti listoilla yhdessä Suomen johtavista mallitoimistoista ja vois kai siis sanoa että elän unelmaani! Suosittelisin samaa sullekkin, oot tosi persoonallisen näköinen ja sulla on hyvä kroppa ja ilmeisesti haaveiletkin mallin töistä. Ootko jo hakenut ja jos et niin miksi? Rohkeesti vaan, ei siinä mitään häviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti sai mut niin onnelliseksi ! :) Ihana kun tykkäsit tekstistä ja kiva kuulla sun kokemuksista ton asian kanssa! Mullakin on tosiaan haaveena nuo mallin työt mutta suurimpana esteenä tällä hetkellä on se että asun niin pienellä paikkakunnalla, että täällä ei ole mitään mahdollisuuksia siihen :/ Katson sitten kun muutan isompaan kaupunkiin :)

   Poista