maanantai 9. joulukuuta 2013

Travel is the only thing you buy, that makes you richer


Näin talven keskellä päädyn joka ikinen vuosi selailemaan matkakuvia ja sain idean tehdä pienen matkapostauksen. Muistan niin hyvin ne ensimmäiset ulkomaanmatkat pienenä Etelän hiekkarannoille, kun jopa palmupuut vaikutti niin eksoottisilta ja siisteiltä. Melkein jokaisen eteentulevan palmun edessä onkin otettu poseerauskuva bikineissä ja posket ruvella auringon polttamina, mutta silti niin ilosena. Muistan vieläkin sen ekan kerran kun astuin ulos lentokoneesta ja lämmin trooppinen tuuli puhalsi kasvoille. Se oli niin ihanaa!

Every winter a huge huge travel bug bites me and I start viewing my old travelling pictures. I remember my very first trips to abroad when I was little. All those palm trees and flowers looked so exotic and cool. There are pictures of me posing in front of almost every second palm tree that came forth. My cheeks were completely sunburned but I looked like the happiest girl in the world. I still remember the first time I got out of the plane; the warm, tropical wind blowing on my face felt so lovely.


DSC_5379

DSC_5372

DSC_4755

DSC_4788

DSC_4880

DSC_4693

DSC_5341

DSC_2326

DSC_2287

DSC_1526

DSC_5431

Oon käynyt mm. Ranskassa, Saksassa, Itävallassa, Tsekeissä, Kanariansaarista Teneriffalla, Fuerteventuralla ja Gran Canarialla kuutisen kertaa, sekä Euroopan matkalla ajettiin läpi Belgian. Ruotsia en niinkään ulkomaaksi laske, kun siellä on pienestä pitäen niin paljon käynyt ja se on mulle vähän niinkuin toinen kotimaa. Kaikista näistä maista mun lemppari oli pienestä visiitistä huolimatta ehdottomasti Ranska. Vaikka ihastuinkin Prahaan älyttömän paljon, niin tuo ranskalainen kulttuuri tuntui espanjalaisen kulttuurin ohella jotenkin kaikkein "omimmalta". Rakastan vain sitä huoletonta, rentoa ja eloisaa elämäntyyliä mitä nämä kaksi pitää sisällään. Tosin kuin Suomessa, tuolla tervehditään ja puhutaan tuntemattomillekin, eikä vain katsota ujostellen päälle, jos sattuu vaikka samaan hissiin. Muutenkin sitä ihanaa ruokakulttuuria ei vain voi olla rakastamatta. Matkustelu opettaa muutenkin niin paljon eri ihmisistä ja elämästä yleensäkin ja joka matkalla oppii jotain uutta, joka avartaa maailmankatsomusta.

I've visited France, Germany, Austria, Czech, Canary Islands including Tenerife, Fuerteventura and Gran Canaria about six times. And also a small visit in Belgium during our Europe trip. I don't really consider Sweden as a foreign country cause I've been there so many times since I was a baby. It's like my other home. Of all these countries I've been to I prefer France. Even though I fell in love with Prague, the French culture along with the Spanish culture just feels somehow "own". I just love that laid-back, relaxed and lively lifestyle. Unlike in Finland, people speak to each other although they aren't even familiar. They're not just looking at you fearfully when you step into the same elevator with them. And also, you just cannot avoid loving that awesome food culture. Every time you travel, you learn something new about the world and it widens your horizons.

Pariisi on ollut pienestä pitäen semmonen unelmakaupunki, johon on pakko päästä. Kun näin kävi, niin olin ihan onnesta soikeana ja itku kurkussa, kun näin vihdoin Eiffel tornin. Mun must-visit paikat on vielä mm. Australia, Intia, Meksiko, Italia, New York näin kaupunkina ja Lontoo. Lontoo tuleekin toteutumaan ensi keväänä Mihin paikkoihin te haluaisitte ehdottomasti matkustaa?

Paris has always been a city of my dreams. When I first visited there and saw the Eiffel tower I was just so happy that I almost cried. There are few more places on my must-visit list such as Australia, India, Mexico, Italy, New York and London. Which reminds me that I'm gonna visit London next spring ♥ What are your must-visit cities or countries?


24 kommenttia on "Travel is the only thing you buy, that makes you richer"
 1. Ihania kuvia! Itse kävin itävallassa juuri tänävuonna niin tunnistin heppakärryt kyllä sieltäniin :) eniten haluaisin nyt tehdä kaupunkiloman lontooseen joka kiinnostaisi kaikissa mielissä eniten punk kulttuurin ja muun mahdollisen kautta todella paljon!

  http://emotytto.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on kyllä semmonen mesta, että sieltä löytyy kuulemma kaikkea! ♥

   Poista
 2. Haluaisin käydä vaikka missä <3 Ja palmut tuntuu vieläkin niiin eksoottisilta! :D Kerran vaan olen käynyt etelän lämmössä ja sekin oli ihan pikkusena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne ihan erilaisia kun nämä meidän Suomen puut :) Ja kyllä niistä vieläkin ihania aurinkokuvia tulee otettua! :)

   Poista
 3. Mulla on hirvee hinku Australiaan!! En oo koskaan ollu Eurooppaa kauempana muutenkaan niin kiinnostaa hirveesti :) Lontookin ois kiva käydä tsekkaan kun kaikki sitä niin paljon aina hehkuttaa! :D Näiden jälkeen on varmaan pakko käydä uusiks Ranskassa kun oon sitä ihan pienestä asti opiskellu vaikken silti paljon osaakkaan XD tulipas sekava kommentti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Australia kiinnostaa muakin sen takia, kun se on kuulemma ihan erilainen muihin maanosiin verrattuna :D Ja mäkin oon opiskellu muutaman vuoden ranskaa. Noh, sitten kun menin sinne muka hyvin oppineena , niin ranskalaiset puhu niin nopeasti, että sain vain muutamasta sanasta selvää haha :D

   Poista
 4. Niin ihania kuvia! :) Tulee kova matkakuume, kun katsoo näitä :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulla :D Varsinki kun nyt on niin kylmä :s

   Poista
 5. Olen kerran käynyt ala-asteella Ranskassa, mutta Pariisiin saakka en vielä ole päässyt. Pariisi on sellainen kaupunki, jonne on aivan pakko päästä ja mielellään hyvinkin pian! Rakastan ranskaa myös kielenä, ahh! Toinen unelmien kohde on New York ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskan kieli on kyllä niin ihanan kuuloista! ♥ Ja mulle tulee ainakin hirveä hinku New Yorkiin joka kerta kun katson Sinkkuelämää :D

   Poista
 6. Ihana blogi!! Tosi kauniita kuvia ja hei sulla on aivan mielettömän upeet kasvot:)

  Tsekkaa myös mun blogsu: http://hennoaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Tää oli tosi kiva postaus! Itekki rakastan Ranskaa, sen kieltä, kulttuuria ja kaikkee siellä <3 Ja Pariisi on niin hieno paikka :) Mullakin on ihan hirveesti noita must see-paikkoja, mut kyl se Lontoo on mullaki päällimmäisenä tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on kyllä ihana paikka ♥ Ja voi kiva! Mäkin odotan innolla sinne pääsyä :)

   Poista
 8. Upeita kuvia, rakastan matkustelua ja haaveena olisi päästä vaikka minne!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Matkustelu on kyllä niin ihanaa ♥ Odotan aina monta kuukautta ennen matkaa, että koska saa alkaa pakkaamaan laukkuja, haha :D

   Poista
 9. Oi vitsit sulla on upee blogi! :) Ihania kuvia!

  http://sonja-justnow.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. ite haen vaihtariksi ranskaan! ja musta tuntuu että jos pääsen sinne ja näen itekki eiffel tornin niin rupeen vaan itkemään koska oon ihan pienestä pitäen halunnu käydä ranskassa! ja ehkä pian se toteutuuki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että ku kiva! :) Toivottavasti pääset vaihtoon!

   Poista
 11. Mäkin kävin keväällä Nizzassa ja ihastuin kyllä totaalisesti siihen paikkaan! :) Vielä ois kans unelmana päästä käymään Pariisissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun paras kaveri oli siellä kanssa ja se on kanssa kertonu paljon hyvää siitä paikasta ! ♥ Ja voi että, Pariisi on kyllä ihan huippu!

   Poista
 12. ihania kuvia! ja muutenki tosi kiva blogi sulla! :)

  VastaaPoista