sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Go 24 hours without complaining. Then watch how your life starts changing.


Tuossa historian kokeisiin lukiessa aloin taas funtsia kaikkea maan ja taivaan väliltä ja mulle tuli taas inspistä kirjoittaa yhestä aiheesta. Mua ärsyttää suunnattomasti ihmisten ainainen valitus kaikesta. Mikään ei oo ikinä hyvin ja jos on jokin ilonaihe, niin siitäkin yritetään etsiä jotain huonoa. 

Kokoajan kuulee jotain valitettavaa vaikkapa koulusta, säästä, ulkonäöstä tai vaikka siitä, että naapuri risti kissalleen ihan väärän nimen. Valitetaan ihan mitättömistä, jokapäiväisistä, normaaleista asioista sen sijaan, että oltaisiin kiitollisia siitä, että suurempia ongelmia ei ole. Muutenkaan se asioiden vatvominen ja negatiivinen asenne ei muuta niitä asioita miksikään, ellet itse muuta asennetta niitä kohtaan tai oikeasti tee sille jotain. Kaikkein typerintä on just se, että halutaan vaikka saavuttaa jotakin, mutta sen eteen ei olla valmiita tekemään töitä. Sitten keksitään tekosyitä sen toteutumattomuudelle, vaikka todellisuudessa syy tekemiselle tai tekemättä jättämiselle oli ihan omassa hallinnassa. Joskus vain täytyy osata ottaa riskejä ja jos ne ei toimi, niin ainakin viisastut tai voit yrittää uudestaan. Ja jos ne toimii, niin aina vain parempi. 

DSC_5986

Oon täysin tämän sanonnan kannalla, että me voidaan valittaa siitä, että ruusupensaissa on piikkejä tai me voidaan iloita siitä, että piikkipensaissa on ruusuja. Sen sijaan että etsittäisiin jokaisesta hyvästäkin asiasta jotain huonoa, miksei oltaisi iloisia siitä, että meillä ylipäätään on jotain mikä saa meidät iloiseksi. Kaikki maailman epätäydellisyydet on juuri niitä asioita, jotka tekee niistä erikoisia. Elämään kuuluu pienet ja suuremmat ylämäet ja alamäet, ja jos niitä alamäkiä tai ärsyttäviä asioita ikinä tulisi eteen, niin mitä iloa niistä positiivisistakaan jutuista olisi. Kiitollisempi mä ainakin oon siitä, että vastoinkäymiset on opettanu mulle jotain uutta, kuin siitä että niitä ei olisi koskaan ollutkaan ja ne ei olisi koskaan vahvistanut mua millään tavalla. 

Tietysti se on jokaisen oma valinta päättääkö etsiä asioista ne hyvät puolet vai negatiiviset puolet ja niiden pohjalta sitten avartaa maailmaansa. Mutta omasta mielestäni on ainakin paljon palkitsevampaa hyväksyä asiat sellaisina kuin ne on ja asennoitua niihin positiivisesti tai oikeasti tehdä asialle jotain, eikä vain katsoa vierestä kun muut tekee. Niistä pienistä elämäniloista tulee vain ajan mittaan kaikista tärkeimpiä ja arvokkaimpia. Ainakaan negatiivisuudella ei saavuta mitään hyvää itselleen eikä muille. 


30 kommenttia on "Go 24 hours without complaining. Then watch how your life starts changing."
 1. Aaah oot niin oikeessa! Oon itekin aikoinaan ollu ihan älytön valittaja ja negatiivinelli, ja tää piirre tosiaan on vaikeuttanu hyvinkin montaa asiaa ja pilannu sellasia asioita, jotka nykyäänkin vielä harmittaa. No, onpahan ainaki tullu otettuu opikseen, enkä voi enää ku vaa ihmetellä, et miten oon ees jaksanu aikoinani olla niin äärettömän negatiivinen. Elämässä on niin paljon upeita asioita joista olla ilonen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, pikkusiakin juttuja joita ei aina edes huomaa :) Ja ihanaa kun kommentoit ja otit kantaa! :)

   Poista
 2. Tää on niin totta! välillä huomaan kyllä itsekin sortuvani ja valittavan turhasta, mutta voisi joskus oikeasti kokeilla sitä että keskittyy vain hyviin puoliin asioista ja tietoisesti välttää valittamista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mä myönnän itekin joskus valittavan pikkujutuista mutta huonoja päiviähän on jokaisella :D

   Poista
 3. Oot ihan täysin oikeassa!:) Turhasta valitus on melko tyhmää ja saa aikaan vain pahan mielen:/

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. oot älyttömän kaunis! :)

  http://elmiiran.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihan täyttä totta tuo sun teksti! :) Mulla on yks kaveri, joka ei muuta tekisikään kuin valittaisi... On kyse sitten synttäreistä tai Joulusta, niin aiina hän osaa latistaa pienimmätkin ilot niistä juhlista. Inhottavaa =)

  VastaaPoista
 6. Hyvää tekstiä, tosi mukavaa selvää luettavaa! Oot kyl myös ihan tajuttoman kaunis ;oo
  http://tavoitteena-mahdottomuus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. It's true! We have to do everything to reach our goals! :)

  gabriellamadaras.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. mielettömän hyvä teksti, ooon niiiin samaa mieltä!!
  ja ihanan näkönen blogi sulla muutenkin:-)

  http://pihlalina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu! :) Ja kiitoksia paljon, tsekkaan sunkin :)

   Poista
 9. sulla on tosi kiva blogi! :)
  neeatomlinson.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. oot ihan kauheen kaunis :) ja ihania kuvia ja muutenkin hyvä blogi :)

  VastaaPoista
 11. Oon ihan samaa mieltä ja huomaan itsekin sortuvani samaan ärsyttävään valittamiseen. Mutta onneksi itseään ja tapojaan voi tietoisesti muuttaa. Hyvä teksti kyllä. Ja kun muistaisi aina iloita niistä pienistä jutuista, olisi varmasti paljon onnellisempi :)

  http://stayclassywithk.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. No mun mielestä sää olla joskus negatiivinenkin. Ois vähän ärsyttävää olla koko ajan sellanen positiivinen, varsinkin jos on paska päivä, ja haluu vaan purkaa kaiken paskan sisältään pois. Välillä positiivista, välillä negatiivista. JinJang - tasapainoa. AAmen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoinkin tossa ylhäällä kommenteissa, että huonona päivänä kyllä tulee joskus valitettua tyhmistä asioista :) Mutta niin, tapansa kullakin, tää oli vain mun mielipide :) Ja en tokikaan nyt tarkota tässä sitä, että jos on surullinen tai vihainen, niin silloinkin pitäisi olla positiivinen, ei. Sillon pitää vaikka järjestää kunnon itkupotkuraivarit jos siltä tuntuu.

   Poista
 13. super kiva blogi sulla! ♥ kirjotat tosi selvästi ja kivoja kuvia + oot tosi nätti :)

  VastaaPoista
 14. Tulin heti kurkkaamaan tännekkin, niin osuvaa tekstiä ja toi on niin totta! :-D Vieläpä ihana toi kuva!

  VastaaPoista
 15. Ite oon tän vuoden puolella vasta tajunnu monia asioita, mitkä on elämässä hyvin. Ei sitä monestikkaan eka tajua, ennen kuin joutuu kokemaan sen kantapään kautta.

  Olipa ihana postaus, ja kaunis olet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut :) Ja kiitti paljon, kiva että tykkäsit ♥

   Poista