keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Syksyinen omena-raparperipiiras


Tein oman versioni amerikkalaisesta omenapiirakasta käyttäen murotaikinaa ja vähän erilaisia aineksia. Raparperihillon sijasta voi käyttää muutakin hilloa, jos ei tykkää, mutta tuolla ohjeella piirakasta tuli ihanan raikasta. Koittakaa ihmeessä ja kertokaa mitä piditte! :)

I made my own version of American apple pie using a bit different ingredients. Instead of rhubarb jam you can use a jam of your choice of course but I think that rhubarb added nice sourness into the pie :)


DSC_7161

DSC_7166

idkuva



Pohja:

200g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 dl sokeria
1 rkl jauhoja
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3-5 viipaloitua omenaa (riippuen niiden koosta)
n. 2 dl raparperihilloa
2 rkl lemon curdia
2 rkl voita (kuutioituna pieneksi)

Päällinen:

3 rkl jauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl voita


Tehtyäsi taikinan käytä siitä puolet piirakan pohjaan ja jätä puolet myöhempään käyttöön. Sekoita täytteeseen kuuluvat ainekset (lukuunottamatta voita) ja lisää seos piirakkavuokaan. Leikkaa voi pieniksi palasiksi ja lisää seoksen pinnalle tasaisin välein. Seuraavaksi tarvitaan jäljelle jäänyt taikina, josta muotoillaan piirakan pinnalle ristikko ohkaisina kaistaleina. Lopuksi sekoitetaan vielä 3rkl jauhoja, 1rkl sokeria, ripaus suolaa ja 1rkl huoneenlämpöistä voita. Käytä sekoittamiseen haarukkaa ja sekoita kunnes taikinasta tulee muromaista. Ripottele muruset piirakan päälle, näin kuorrutteesta saadaan ihanan rapea. Paista piirakkaa uunissa 190 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes päällinen näyttää kullanruskealta :)



Dough:

200g butter
1 cup sugar
1 egg
4 cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla sugar

Filling:

1 cup sugar
1 tablespoon all-purpose flour
1 teaspoon cinnamon
a pinch of salt
3-5 chopped apples
about 2 cups rhubarb jam
2 tablespoons lemon curd
2 tablespoons butter, chopped into small pieces

Topping:

3 tablespoons all-purpose flour
1 tablespoon sugar
a pinch of salt
1 tablespoon butter (at room temperature)


Line a pie pan with half of dough. The rest is needed later. Combine the ingredients (except butter) needed in the filling and add the mixture into the pie pan. Cut butter into small pieces and add on top of the filling. What you need next is the remaining dough. Cut it into thin strips and make a lattice design over top of pie. To make the topping lovely and crunchy, combine 3 tablespoons flour, 1 tablespoon sugar, salt and 1 tablespoon butter in a bowl. Use a fork to mix it up until the mixture is crumbly. Then sprinkle on top of the pie. Bake it in the oven (190 degrees) about 55 minutes or until the topping is nice and golden brown :)




4 kommenttia on "Syksyinen omena-raparperipiiras"
  1. Oi onpas herkullinen näkönen piiras, tekis mieli kokeilla vaikka vkl!! Ja ihana ku oot laittanu noita ruskan lehtiä tohon ekaan kuvaan haha xD <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä kyllä tykkäsin vaikka ite sanonki xD ja joo pitihän mun vähä somistella kuvaa! :D

      Poista
  2. oi täytyy ehdottomasti kokeilla tota reseptiä! :)

    VastaaPoista